21.05.2018

IFAT 2018!

Sejem IFAT 2018!


Udeležili smo se sejma IFAT 2018, ki je potekal od 14. do 18. maja 2018, v Münchnu ...
02.04.2018

Sejem MEGRA

Obiščite nas na sejmu MEGRA, ki bo potekal v Gornji Radgoni od 4.4 do 7.4.


Na našem razstavnem ...

 

AMF filtrirni mediji 

TECHNOL priporoča AFM (aktivni filtrirni medij)!

Če niso AFM, niso aktivirani

AFM so aktivirani filtrirni mediji (Activated Filter Media), ki jih proizvaja in aktivira podjetje Dryden Aqua v skladu s postopki ISO, tako da imajo visok negativni zeta potencial in katalitične samosterilizacijske lastnosti.
AFM so izdelani iz predelanega stekla, vendar niso osnovni filtrirni mediji iz drobljenega stekla. Osnovni filtrirni mediji iz drobljenega stekla so na voljo za aplikacije nižjega cenovnega razreda. Mediji AFM so visoko razviti izdelki, ki so bili preskušeni v neodvisnih laboratorijih britanske vlade in vodni industriji ter bili certificirani kot varni za vse vrste aplikacij za filtracijo vode. Filtracijski pesek se je izognil predpisom, ker je bil v uporabi še preden so predpisi obstajali, vendar tudi umetni izdelki za filtracijo niso izvzeti. Mediji AFM pa so edini filtracijski mediji, ki so skladni s predpisi in so varni za uporabo v pitni vodi, bazenih, akvarijih itd. Osnovni izdelki iz drobljenega stekla nimajo površinsko aktivnih lastnosti, prisoten je učinek hidravličnih leč, ki vodi v tvorjenje kanala. Pri uporabi osnovnih izdelkov iz drobljenega stekla obstajajo resne posledice za zdravje javnosti in izvajalcev. Na pobudo finančnega instrumenta Life Environment je podjetje Dryden Aqua v sodelovanju z Evropsko komisijo izvedlo raziskovalni projekt, vreden 1,2 milijona evrov, da bi rešilo ta problem. Za več informacij www.drydenaqua.com/afm

Kaj so AFM


AFM so aktivirani filtracijski mediji, ki jih proizvaja podjetje Dryden Aqua. Odlikujejo jih številna področja uporabe in procesna tehnologija. Mediji AFM so izdelani tako, da imajo površinsko aktivne lastnosti adsorbcije in katalize ter delujejo kot mehanski filtracijski mediji. AFM so več kot le filtrirni mediji iz recikliranega stekla.

AFM-plus


AFM-plus je katalitsko molekularno sito s površinsko aktivno odprto strukturo, ki je na voljo od leta 2007. Odlikuje ga 5-krat večja površinska adsorbcija in katalitična aktivnost v primerjavi s standardnimi AFM. Zmogljivost je skoraj enaka aktivnemu oglju, istočasno pa tudi sterilizira vodo. Izdelek se ne porablja, temveč se filtrirna plast z enostavnim čiščenjem s povratnim tokom ponovno regenerira. (Pripravljeni patent)

Stopnje uspešnosti


 1. do 80 odstotkov boljša uspešnost v primerjavi s peskom
 2. samosterilizacijsko ne more postati biološko škodljivo
 3. skoraj povsem odstrani dušikove trikloride in trihalometane (THM)
 4. učinkovita pregrada, ki ščiti pred zajedavcem cryptosporidium
 5. zmanjša možnost okužbe z legionelo in bakterijo MRSA
 6. izvrsten za odstranjevanje železa in mangana
 7. zniža ravni raztopljenega organskega ogljika (DOC)
 8. odstranjevanje arzena, če je kombiniran s koagulantom NoPhos
 9. lahko odstrani nekatere toksične substance
 10. privarčuje 70 odstotkov povratne vode
 11. zmanjša stroške črpanja (nižji delta P)
 12. 100-odstotno sprejemljiv za okolje
 13. učinkovitost filtra je stalna in predvidljiva
 14. Life Cycle cost savings
 1.  

Opombe


1.
Razširitev filtrirne plasti naj bo približno 150 mm za 1 m globoko plast.

2. V določenih primerih, kot je odstranjevanje železa in mangana iz vode, namenjene za vodno oskrbo, je kratko čiščenje s povratnim tokom in odobritev, da zadržane kovine in trdni delci ostanejo v filtrirni plasti, lahko dejansko učinkovitejše. Zadržani trdni delci v določenih primerih izboljšajo učinkovitost filtra. Če so v vodi na primer diatomeje (kremenaste alge), bodo te izboljšale učinkovitost filtra, povečala pa se bo tudi tlačna višina. Za kritične aplikacije, kot so plavalni bazeni in pitna voda, je treba čiščenje s povratnim tokom izvajati toliko časa, da je voda čista. Filter AFM odstrani povprečno približno 50 odstotkov več trdnih delcev iz vode kot peščeni filter, tako da so časi čiščenja s povratnim tokom na koncu podobni, vendar je iz vode odstranjenih dvakrat več trdnih delcev.

3. 2- do 8- minutno zračno čiščenje pred čiščenjem s povratnim tokom je priporočljivo za vse vrste uporabe. Za razliko od peska, zračno čiščenje ni obvezno za filtre AFM, čeprav le-to izboljša učinkovitost.
 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?
Ne strinjam se