21.05.2018

IFAT 2018!

Sejem IFAT 2018!


Udeležili smo se sejma IFAT 2018, ki je potekal od 14. do 18. maja 2018, v Münchnu ...
02.04.2018

Sejem MEGRA

Obiščite nas na sejmu MEGRA, ki bo potekal v Gornji Radgoni od 4.4 do 7.4.


Na našem razstavnem ...

 

Uporaba filtra v javnem bazenu

 


Pri načrtovanju in gradnji bazenov lahko hitro zaidemo v težave, če ne upoštevamo kvalitete vode. Zaradi množičnega obiska bazenov se povečuje potreba po stalnem nadzoru kakovosti vode. Technol Vam s svojimi peščenimi tlačnimi filtri zagotavlja, da bo kvaliteta vode na najvišjem nivoju. To potrjujejo tudi podatki, saj veliko večino naših filtrov izvozimo v razvitejše države Evrope, kjer kvaliteta največ pomeni.
 
A. Voda pride v bazen skozi odprtine na dnu bazena (16) ter gre skozi sistem jaškov (21). Praznitev bazena poteka skozi izliv na dnu bazena (17).

B. Voda skozi jaške (21), nameščenimi na robu bazena, kroži do cisterne oz. zadrževalnika (29), ki je opremljena s sondo, ki avtomatično regulira nivo vode v cisterni (32). Sveža voda prihaja v cisterno skozi elektromagnetni ventil (30).

C. Iz cisterne preide voda, s pomočjo pumpe, v filter, ki je napolnjen z različno granulacijo peska ali antracita.

D. Pred filtri, s pomočjo avtomatske dozirne postaje, se uporablja koagulator. Ta povzroči obarjanje, ki se v obliki flokul, ki zlahka oprimejo filtrske mase.

E. Naslednji korak je segrevanje vode s pomočjo toplotnega izmenjevalca ali grelca (19).

F. Dezinfekcija bazenske vode z ozonom ali klorom je povezana z avtomatskim doziranjem pH regulatorja. Dezinfekcija je opravljena s pomočjo avtomatskih dozirnih postaj. Metoda z ozonom zahteva uporabo dodatnih pripomočkov.


Naša spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?
Ne strinjam se