21.05.2018

IFAT 2018!

Sejem IFAT 2018!


Udeležili smo se sejma IFAT 2018, ki je potekal od 14. do 18. maja 2018, v Münchnu ...
02.04.2018

Sejem MEGRA

Obiščite nas na sejmu MEGRA, ki bo potekal v Gornji Radgoni od 4.4 do 7.4.


Na našem razstavnem ...

 

Lovilci olja, oljni lovilci oz. oljni separatorji


Olje, bencin, plinsko olje, maziva, kurilno olje in še nekatere druge snovi imajo nižjo specifično težo od vode. To lastnost izrabljajo lovilci olj, ki so obvezni na vseh bencinskih servisih, parkiriščih, v avtopralnicah, mehaničnih delavnicah in drugod, kjer lahko tekočine uhajajo v naravo.

Voda, ki je onesnažena z lahkimi tekočinami se nekaj časa zadržuje v lovilcu olj. Zaradi nizke specifične teže se kapljice dvignejo na gladino. Očiščena voda skozi odtok odteče iz lovilca olj.

Ko se v njem nabere mejna količina je potrebno izločeno olje izčrpati. Izčrpamo ga skozi vostopni jašek. Lovilec olj mora biti zaradi vzdrževanja in praznjenja lahko dostopen.

Izdelujemo lovilce od premera 600mm dalje.

 

CILINDRIČNI LOVILEC OLJA, OLJNI LOVILEC oz. SEPARATOR

 

OIL-TECH


Oil - tech
Lovilec olja ima vgrajen usedalnik mulja, v katerem se po težnostnem principu izločijo usedljive snovi: mulji, blato, pesek in razne nečistoče, pred vstopom v separator olja. Podrobno >>

 

 

OIL-TECH BP

Oil - Tech BP

Lovilec olja z obtokom (bypassom) je dimenzioniran na kritični naliv. Pri maksimalnem nalivu se 10% pretoka prečisti v lovilniku olja in 90% gre skozi obtok (bypass). Na iztočni cevi iz lovilnika olja je nameščen nepovratni ventil. Podrobno >>


Opis delovanja …

Lovilnik olja Oil-TECH je standardni bazen za čiščenje odpadne vode. Narejen je tako, da omogoča vstop od zgoraj za pregled in vzdrževanje.

V prvem delu je usedalnik. Vtočni del objekta z usmerjevalno cevjo služi za umirjanje prihajajočega pretoka vode in njegovo enakomerno razdelitev. Po težnostnem principu se izločijo usedljive snovi in olje gravitacijsko splava na površje.

Voda iz usedalnega prostora teče naprej preko cevi v drugi funkcijski del, ki se imenuje separator olj. Olja, ki so lažja od vode, zaradi vzgona splavajo na površino. Drobne molekule ogljikovodikov, ki zaradi svoje majhnosti kljub vzgonu niso splavale na površje, se stekajo v filtrni material (majhne molekule ogljikovodikov se adhezijsko primejo na filtrni material ter se vežejo ena z drugo, ko pa so dovolj velike, splavajo na površje). Nato se odpadne vode zlivajo v prostor s samodejnim zapiralom iztoka in preko potopljene iztočne cevi v iztok.

Prostorni prekati omogočajo dostop do vgrajene opreme za varen pregled, čiščenje in vzdrževanje.

Alarm za olje je elektronska naprava, ki sproži alarm, ko je količina olja v zbiralniku presežena. Dvoplaščni rezervoarji imajo nameščeno elektronsko napravo za zaznavanje puščanja v medplašču.

 
Oljni lovilec
Naša spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali se strinjate z njihovo uporabo?
Ne strinjam se